This website uses cookies for optimal user experience. Read more.

Decline
Accept

Vacature: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Vacature: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

De onderzoeksgroep fotonica (B-PHOT Brussels Photonics) aan de Vrije Universiteit Brussel is op zoek naar een stagiair(e) voor de ondersteuning van de marketing- en communicatieafdeling. Wij verwelkomen graag een student(e) (bij voorkeur uit een opleiding marketing of communicatie) die zich veelzijdig kan inzetten om mee de promotie van onze onderzoeksgroep op sleeptouw te nemen.

Je werkt samen met onze marketingverantwoordelijke en andere collega’s aan de uitvoering van een breed gamma aan taken. We bieden een geknipte stageplaats voor studenten die zich graag polyvalent ontwikkelen en geven je graag de kans om verder te groeien in je favoriete domeinen. Daarbij hoort zeker de nodige ondersteuning, maar vooral ook de vrijheid om te experimenteren en bij te leren.

Je komt terecht in een internationaal en jong team waar hoofdzakelijk Engels en (intern) Nederlands gesproken wordt. Bij onze onderzoeksgroep mikken we wereldwijd zowel op Engelstalige promotie van ons onderzoek en innovatie als van onze masteropleiding, maar werken we ook lokaal (op Vlaams niveau) mee aan STEM-trajecten. Indien de situatie het toelaat, zal je hoofdzakelijk vanuit onze groenrijke campus in Etterbeek (Brussel) actief zijn. Telewerk kan in onderling overleg. Sporadisch ga je ook langs op onze high-tech campus in het prachtige Gooik (Vlaams-Brabant). B-PHOT wordt een heel gevarieerde stageomgeving met een breed scala aan opportuniteiten!

Mogelijke taken

Dit is jouw kans om te schitteren! Een greep uit de mogelijkheden:

  • Je hebt mee de controle over onze social media, zowel inhoudelijk als technisch. Je start van een idee en werkt dit uit tot concrete actie en werkt de bestaande strategie verder uit! Dit wil zeggen dat je grafisch een woordje kan meespreken (Photoshop, Illustrator en InDesign zijn je niet onbekend) en ook overweg kan met video. Creatief talent wordt gewaardeerd en aangemoedigd!
  • Hiervoor sta je in contact met veel personen. Je hebt gesprekken met collega’s, studenten, professoren, alumni,... en gaat met hen aan de slag om verhalen te vertellen naar het doelpubliek.
  • B-PHOT heeft tal van projecten met bijhorende websites. Je onderhoudt die platformen en hebt interesse in een blik onder de motorkap (we geven je technische tricks mee die essentieel zijn voor marketeers!). Je voorziet de sites van de nodige content (opbouwen van artikels, teksten schrijven,...) en doet aanpassingen/optimalisaties waar nodig.
  • Het beheren, instellen en analyseren van het Google Marketing Platform en Google Ads.
  • SEO-optimalisatie
  • Advertising: je krijgt met een beperkt budget de kans om de advertentiemogelijkheden op verschillende social media en andere kanalen te ontdekken.
  • Samenwerking doorheen de Vrije Universiteit Brussel: de algemene marketingafdeling, de faculteit Ingenieurswetenschappen, andere onderzoeksgroepen,...
  • … (vul zelf aan!)

Solliciteer nu!

Wij werven het hele jaar door enthousiaste versterkingen aan! Bij voorkeur volg je een stage voor minimaal 2 à 3 maanden. Bij B-PHOT kan je terecht voor een onbetaalde stage aan de Vrije Universiteit Brussel, een internationale en dynamische omgeving. We stellen je indien nodig een laptop ter beschikking en verzorgen ook je verplaatsingskosten via de trein. In onderling overleg lijnen we jouw stagetraject uit op basis van je voorkeuren.

Stuur een mail naar b-phot@vub.be met als onderwerp ‘Stage’ en leg ons kort uit wie je bent en waarom je jezelf in ons team ziet! Je krijgt van ons snel een reactie!

B-PHOT en fotonica

Fotonica is het onderzoek naar licht en de technologie die zich richt op het detecteren, opwekken, transporteren en bewerken van licht. Onderzoeksgroep B-PHOT (Vrije Universiteit Brussel) ontwikkelt zowel in de hoogtechnologische Photonics Campus als op de hoofdcampus van VUB technologie die licht inzet in sectoren zoals landbouw, mobiliteit, smart cities, voedselveiligheid, IT, duurzaamheid,...